Visa alla bilder
Visa film

Volvo 964 2,5 — 1995

Trivsam och återhållsam premiumsedan från Volvo, i utsökt originalskick. En ägare och väl omhändertagen, med endast 10.083 mil på mätaren, varav ca. 1.000 mil de senaste tio åren.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här vagnen har levt ett lugnt liv och ägts av en aktsam äldre ägare, som var nybliven pensionär, när bilen införskaffades. Som för så många Volvoägare i den generationen, har bilen varit en ögonsten och vårdats ömt. Det här är en premiumvagn från Volvo, med allt vad det innebär i kvalitet, komfort och säkerhet. Däremot valdes en återhållsam version med den lilla motorn och få tillval. Silkeslen sexa med fin automatlåda gör färden bekväm och angenäm. De få kryssen i listan för extrautrustning blev skyddsmattor i gummi, en kassettradio med antenn och vinterdäck.

Eftersom bilen rullat lite de sista åren är en översyn alltid att rekommendera och en rekonditionering, kommer att lyfta bilen ännu en nivå."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17004
HÄSSELBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 964?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här vagnen har levt ett lugnt liv och ägts av en aktsam äldre ägare, som var nybliven pensionär, när bilen införskaffades. Som för så många Volvoägare i den generationen, har bilen varit en ögonsten och vårdats ömt. Det här är en premiumvagn från Volvo, med allt vad det innebär i kvalitet, komfort och säkerhet. Däremot valdes en återhållsam version med den lilla motorn och få tillval. Silkeslen sexa med fin automatlåda gör färden bekväm och angenäm. De få kryssen i listan för extrautrustning blev skyddsmattor i gummi, en kassettradio med antenn och vinterdäck.

Eftersom bilen rullat lite de sista åren är en översyn alltid att rekommendera och en rekonditionering, kommer att lyfta bilen ännu en nivå."

Beskrivning

Den här bilen köptes av ägarens son i mars 1995 för att sex månader senare skrivas över på fadern, som de facto brukade den sedan den var ny. Den har vårdats och skötts enigt Volvos instruktioner och alltid varit varmgaragerad. Vilket var självklart för den här ägargenerationen. Medföljer en pärm med köpehandlingar, handböcker, servicehäften, kvitton, försäkringsbrev, biltester, broschyrmaterial, etc. Senaste servicen i september 2022 (32 mil sedan). Den senaste servicen med kamremsbyte i september 2015 (drygt 730 mil sedan).

Bilen är besiktigad och körklar.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1995/1995 
  • Första registreringsdatum
    1995-03-09 
  • Avläst mätarställning
    100831 km 
  • Kw / hk
    125 / 170 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Plyschklädsel och textilmattor 
  • Färg
    Beigemetallic 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och går lugnt och fint i motor och drivlina. Styrning, bromsar och alla funktioner förefaller fungera väl. Provkörning i lugnare tempo upplevdes stabilt och problemfritt, fanns ett litet "genomslagsljud" i bak (bussning?). Ej kontrollerad på lyft men ser fin ut och har fått beröm vid besiktningarna.

  • Skick interiör:

    Inredningen (Beige/grön jacquardplysch (6257) är i fint originalskick. Det har suttit en överdragsklädsel över framstolar sedan bilen var ny, försiktigt borttagen vid förarstol, för en bild. I baksätet har i stort sett ingen suttit. Dörrsidor, mattor och innertak i mycket fint skick men det finns rynkor i några dörrar upptill mot ruta. Gummilisten vid insteget till förardörr är skadat. Volvo original skyddsmattor, Volvo original radio/ kassettbandspelare(CR-603 med Radio pass) . Alla mätare och funktioner fungerar väl. Fungerande larm.

  • Skick exteriör:

    Originallackering (Platinabeigie metallic 411) i fint skick, likaså med krom-, glas- och plastdetaljerna. Det finns små skrap, någon bula och dörrupplag. Skydden vid vindruta ner mot huv saknas på båda sidor. Fina fälgar och kapslar med bra dubbfria vinterdäck (Continental), medföljer också bra sommardäck (Good Year). Motor- och bagageutrymmen även det i välvårdat originalskick.

  • Skick helhet:

    Kombinationen äldre aktsam ägare och tillverkarens funktionalitet och kvalitet, visar att devisen; Volvos värde varar, håller vad den lovar. När den här premiumvagnen, nu rusar mot 30 års kalaset - kvalar den in i entusiast- och samlarbilskategorin. Det här är en fin och värdig klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-09-06 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1995-01-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1995-03-09
Senast godkända besiktning: 2023-04-27
Besiktigad tom: 2024-06-30
Årsskatt: 2413 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volvo 960 introducerades till årsmodell 1991, som en naturlig arvtagare till den tidigare 760 versionen, samtidigt som den enklare 740 versionen blev 940. De olika versionerna påminde om varandra men 760/960 var i sina olika versioner företagets flaggskepp och var mer påkostade, bl.a. med sexcylindriga motorer. Volvo 960 hade för sin tid en hög säkerhetsnivå med till exempel förar- och passagerarairbags, ABS och antispinn. Till årsmodell 1995 fick modell 960 en facelift med förändringar både exteriört och interiört och särskilde sig då, än mer från den enklare 940 versionen. Produktionen av 960 (sista året S/V90) avslutades 1998 och ersattes av Volvo S80.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hässelby

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-05-09.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG